Tuesday, January 13, 2009

semester baru

15 january 2009 aku akan mandaftar diri sebagai pelajar
semester 6 di polipd..
so..
kena la mulakan azam yang lebih baik dari semester lepas..
perbaiki kelemahan yang ada ni....
sem ni aku kena la skor sbb sem ni la
penentu untuk aku sambung degree nanti kat
universiti..
insyaallah aku boleh lakukan..
amin..

4 comments:

Miro said...

abe sem ni kite buat gok.kut mana pun kite kene buat gok.kosep kerjasama harimau memakan babi hutan berjangut...

Helmi said...

kita buat gok kut mana pn.
muntah berdarah pn aku sanggup..
hahahahahaha

@rchiidioms said...

Assalam...bagus lah kalau plan korang nak sambung degree kat Universiti..so sementara korang nak habis karang korang kene tahulah U mana yang korang nak sambung sebenarnye semua u korang boleh sambung local or oversea..tapi korang kene bersaing dengan budak2 yang ada CGPA tinggi..so harapnyer korang score lah dengan ponter sekurang2 nye 3.00 minimum.. sebab u local sekarang ni agak memilih dengan pointer disamping dia akan melihat hasil kerja korang dan jangan dilupa English kena kuat sebab bahasa pengajaran adalah dalam bahas inggeris..walaupu kadang2 ada kelonggaran untuk guna bahasa melayu...

saya sebenarnya bekas budk poli pd juga batch 1999/2000 dan sekarang tengah sambung degree di UKM..setelah 4 tahun macam orang gile meminta sambung di U-U yang lain seperti UITM,UTM,UM,USM....dan walaupun mase tu dah ada pengalaman kerja 3 tahun masih juga tidak diterima...

so saya syorkan u all mintak di UPM sebab part 1 diaorang dah pun dapat akreditasi begitu juga dengan part 2 diaorang....UKM pun korang boleh mintak cuma UKM ni memperjuangkan gagasan senibina Melayu..tapi tak de masalah nak cuba....

kalau korang ada duit lebih dan ada sumber yang boleh support korang saya syorkan korang mintak lah oversea..dan u yang di syorkan adalah Deakin University Australia,Curtin,Liverpool John Mores-kat liverpool ni ada budak poli pd sorang yang baru masuk sambung buat Bsc Arch..dia ni satu batch ngan aku kat polipd...so kalau ada apa2 yang korang nak tanya lagi boleh lah tanya kat blog aku atau email....

http://saudagarbarangpurba.blogspot.com

arch_work@yahoo.com

ok chow selamat berjuang..

Helmi said...

tq bro @rchiidioms sebab bagi info...
insyaallah pointer akan dapat score disamping ambil peluang yang mana ada...